Technologia IPL - HPL

Technologia IPL - HPL


Depilarea pe baza de semnal luminos

Procesul de depilare pe baza de tehnologie cu laser sau impuls luminos este bine cunoscut si pus la punct. In cadrul testelor clinice din intreaga lume, efectuate in ultimii 15 ani, s-a dovedit un mod sigur si eficient de a atinge depilarea definitiva.

Depilarea pe baza de impuls luminos s...

Technologia IPL - HPL


Depilarea pe baza de semnal luminos

Procesul de depilare pe baza de tehnologie cu laser sau impuls luminos este bine cunoscut si pus la punct. In cadrul testelor clinice din intreaga lume, efectuate in ultimii 15 ani, s-a dovedit un mod sigur si eficient de a atinge depilarea definitiva.

Depilarea pe baza de impuls luminos se bazeaza pe teoria fototermolizei selective in care energia optica este folosita pentru a impiedica cresterea firelor de par. Pentru a ajunge la acest rezultat, radacina firelor trebuie sa absoarba o cantitate minima de energie si sa o transforme in caldura. Acest lucru are loc, selectiv, atunci cand o cantitate suficienta de energie optica este aplicata pe piele si absorbita de pigmentul aflat la radacina firleor de par, in timp ce pielea si tesutul de zona tratata nu resimt caldura, datorita mecanismului de racire incorporat. Melanina este pigmentul din radacina firelor de par care absoarbe lumina, generand apoi caldura ce impiedica cresterea ulterioara a firelor de par. Cand acest lucru se intampla, putem spune ca are loc depilarea definitiva. 

Home Pulsed Light™ (HPL)

Silk'n SensEpil este un dispozitiv personal, pe baza de energie, care permite depilarea definitiva, fiind bazat pe tehnologia Home Pulsed Light (HPL), patentata si detinuta de compania Home Skinovations Ltd. Epilarea cu aceasta tehnologie este imbunatatita prin efectele acustice unice ce sporesc procesul normal de fotoepilare, permitand o depilare definitiva cu un nivel minim de energie, fara a fi necesara racirea pielii.

silk'n sensepil effect illustration - 1 before 50pc
Inaintea tratamentului cu HPL:
Firele de par sanatoase au o crestere normala.
silk'n sensepil effect illustration - 2 during - 50pc
In timpul procesului de depilare cu HPL:
Energia minima folosita impreuna cu efectul acustic este seleciv absorbita de radacina firelor de par si astfel este impiedicata cresterea acestora.
silk'n sensepil effect illustration - 3 after - 50pc
Energia este absorbita de firele de par in timp ce tesutul din respectiva zona ramane la o temperatura normala, permitand depilarea.


Fiecare fir de par creste trecand prin 3 faze ale ciclului de evolutie, respectiv anagen, catagen si telogen. Aceste etape au o importanta deosebita, influentand modul in care se desfasoara procesul de depilare definitiva.

Etapa anagena reprezinta faza in care firele de par cresc, in timp ce catagenul si telogenul sunt etapele in care cresterea stagneaza.

fazele de crestere a parului

Faza anagena                                
Faza Catagena                              
Faza Telogena                            


Timpul necesar pentru a incheia ciclul de crestere a firelor de par variaza de la persoana la persoana si in functie de zona un creste, iar in unele cazuri poate ajunge la 18-24 de luni. In orice moment, multe fire de par se afla in procesul de stagnare a cresterii si nu pot fi afectate de tratamentul de depilare. Cu toate acestea, firele aflate in etapa anagena vor raspunde la tratament. De aceea, este important sa intelegem ca, pentru a atinge rezultatele dorite, este necesar sa asteptam sa se incheie perioada intregului ciclu de crestere a firelor de par, utilizand aceasta tehnologie. 

In majoritatea cazurilor, rezultatele sunt vizibile dupa 4 sedinte, iar depilarea definitiva are loc abia dupa 6 tratamente. Continuarea tratamentului, dupa 8 sesiuni, este recomandata, pentru a impiedica cresterea firelor de par aflate in faza telogena sau catagena sau pentru a indeparta firele ce nu erau crescute in timpul primelor sedinte.

Mai multe

Technologia IPL - HPL Conține 4 produse.

Se afişează 1-4 din 4 articole
Se afişează 1-4 din 4 articole