Intrebari frecvente despre epilarea definitiva

 

 

Intrebari frecvente

1. Chiar functioneaza aparatul? 
Da. A fost deja testat in clinici si s-a dovedit ca este un mijloc sigur de a inlatura parul, pe termen lung, avand avizul FDA si nu are nevoie de autorizatii suplimentare din partea acestui organism pentru a putea fi utilizat alaturi de alte produse.

2. Cum pot accesa un nivel mai ridicat ...

 

 

Intrebari frecvente

1. Chiar functioneaza aparatul? 
Da. A fost deja testat in clinici si s-a dovedit ca este un mijloc sigur de a inlatura parul, pe termen lung, avand avizul FDA si nu are nevoie de autorizatii suplimentare din partea acestui organism pentru a putea fi utilizat alaturi de alte produse.

2. Cum pot accesa un nivel mai ridicat de energie, dupa treapta unu in care functioneaza aparatul?
Din considerente legate de siguranta dvs., atunci cand aparatul este utilizat pentru prima oara, sistemul este setat in mod automat pe prima treapta de energie, emitand primele 50 de impulsuri luminoase la cel mai redus nivel, in timp ce urmatoarele 200 de impulsuri vor ajunge pana la treapta a treia a nivelului de energie. Pentru a anula aceste setari, tineti apasat butoanele "+" si "-" simultan, pana cand auziti doua bip-uri consecutive.
Va sugeram sa initiati prima sesiune de tratament avand aparatul setat la cel mai redus nivel de energie. Daca nu sintiti niciun disconfort in timpul sedintei, puteti mari cantitatea de energie emisa cu o treapta, la urmatoarea sesiune, si tot asa, la fiecare dintre celelalte sedinte de tratament.

3. Am pielea de culoare alba, de ce se dezactiveaza senzorul de culoare?
Uneori, senzorul ce detecteaza culoarea pielii poate fi afectat de conditiile din camera in care va aflati. Astfel, daca sunteti intr-o camera intunecata sau intr-o camera cu lumina artificiala puternica, senzorul de culoare se dezactiveaza. Pentru a preveni acest lucru, utilizati o incapere cu lumina moderata, iar daca problema persista, asigurati-va ca senzorul, care este localizat langa ledul galben al aplicatorului, este indreptat spre piele. Daca nici in acest caz nu se rezolva problema, va rugam sa contactati serviciul clienti, folosind formularul de contat. 

4. De ce se spune, pe website, ca pot utiliza aparatul in zonele faciale sub obraji, iar in brosura scrie ca nu se recomanda utilizarea in zona faciala?
Dupa doi ani de studiu al datelor de piata, am concluzionat ca aparatul poate fi utilizat in conditii de siguranta si in zona faciala, insa sub obraji, evitand contactul cu ochii. Am inceput sa republicam brosurile cu instructiunile de folosire a aparatului, pentru a remedia aceasta eroare. Ne cerem scuze daca manualul dvs. de instructiuni nu a fost inca actualizat, speram insa ca va puteti informa cu privire la ultimele modificari survenite, in timp real, pe website-ul nostru. 

5. Ce este senzorul de detectare a culorii pielii si care sunt celelalte dispozitive de siguranta?
SensEpil are incorporat un senzor ce detecteaza culoarea pielii, pe suprafata tratata, permitand emiterea de impulsuri luminoase numai in cazul in care utilizarea aparatului nu este periculoasa pentru dvs. Acest dispozitiv unic de siguranta nu permite emiterea de impulsuri luminoase daca pielea dvs. este prea inchisa la culoare sau bronzata.
Aparatul a fost proiectat tinand cont in primul rand, de siguranta dvs. si a fost testat si avizat de catre medici dermatologi si specialisti in chirurgie plastica de renume, care au concluzionat ca aparatul poate fi utilizat in conditii de perfecta siguranta, la dvs. acasa. Insa, ca in cazul oricarui produs electronic si care se aplica pe piele, trebuie respectate instructiunile cuprinse in manualul de utilizare.
Aplicatorul aparatului a fost proiectat astfel incat sa emita un impuls luminos doar in momentul in care are contact cu pielea, eliminand astfel posibilitatea emiterii unor flash-uri de lumina direct in ochii dvs.

6. Cum pot obtine rezultate mai eficiente?
1. Pielea trebuie sa fie curata si catifelata, iar firele de par trebuie rase - NU se recomanda aplicarea cerii de depilat.
2. Treceti, rapid, la urmatoarele trepte de energie - odata ce ati tratat toate zonele vizate cu aparatul setat la nivelul minim de energie, conform recomandarilor, puteti trece la nivelul urmator. Ca masura de siguranta, aparatul este proiectat astfel incat sa emita primele 50 de impulsuri luminoase la nivelul minim de energie, dupa care permite deblocarea treptelor urmatoare - apasati butoanele "-" si "+" pana cand auziti doua bip-uri consecutive.
3. Programati-va sedintele de depilare la interval de doua saptamani. De obicei, rezultatele devin vizibile dupa cea de-a treia sau a patra sedinta, dupa care puteti sa apelati la aparat o data pe luna. 

7. Cat dureaza o sesiune de tratament?
Timpul depinde de zona pe care o tratati. Pentru picioare - 30 de minute, cel mult. Pentru cele doua brate - mai putin de 10 minute. Intrucat este un aparat electric, acesta poate fi utilizat cat este necesar pentru a termina sesiunea completa de epilare a zonei respective a corpului.

8. Cat de des pot utiliza aparatul?
Sesiunile de tratament trebuie sa respecte o distanta de 2 saptamani, cel putin in cazul primelor 3-4 sedinte. Dupa aceea, procedeul trebuie reluat, daca se observa cresterea firelor de par, pana la obtinerea rezultatelor scontate. Numarul total de sesiuni variaza de la o persoana la alta, insa, in general, majoritatea acestora remarca rezultatele dupa 4 sesiuni, acestea fiind foarte bune, dupa 6 sedinte. In cazul barbatilor, care au firele de par mult mai rezistente, se recomanda 10-12 sesiuni de tratament. Pentru mai multe informati, click aici.

9. Este eficient pentru firele de par albe, gri sau blonde?
Functioneaza cel mai bine pe firele de par de culoare inchisa sau pe cele ce contin mai multa melanina. Acesta este pigmentul ce da culoarea parului si absoarbe lumina. Firele de par maronii si negre raspund cel mai bine la tratament, desi si cele maron deschis sunt receptive, fiind insa nevoie de mai multe sesiuni. Firele roscate pot fi si ele tratate cu oarecare rezultate. Firele albe, gri sau blonde nu raspund, in general, la tratament, desi mai multi subiecti au declarat ca au observat rezulate, dupa multe sesiuni. Pentru mai multe informati, va rugam sa cititi manualul de instructiuni al aparatului.

10. Pot folosi aparatul pe piele de culoare mai inchisa, maronie sau neagra?
Nu incercati sa utilizati aparatul daca pielea dvs. este, din nastere, inchisa la culoare. Aparatul nu va functiona pentru ca se bazeaza pe o tehnologie ce porneste de la impulsuri luminoase, care elimina parul nedorit in mod selectiv, in raport cu pigmentul. Diverse cantitati de pigment pot exista si in pielea din jurul firului de par. Cantitatea de pigment din pielea unei persoane, vizibila prin culoarea pielii, determina gradul de risc la care va expuneti atunci cand utilizati orice tehnologie de epilare pe baza de impulsuri luminoase. Daca aveti pielea de culoare inchisa si utilizati aparatul, puteti sa suferiti arsuri, pot aparea basici si chiar modificari ale culorii pielii (hiper-pigmentare sau hipo-pigmentare). Majoritatea celorlalte dispozitive de depilare bazate pe laser sau impuls luminos, profesionale sau care pot fi utilizate la domiciliu, au aceleasi retsrictii de utilizare in cazul pielii pigmentate din nastere.
SensEpil are incorporat un senzor ce determina culoarea pielii din zona tratata, permitand aplicarea doar daca sunt intrunite criteriile de siguranta. Aceasta caracteristica unica face ca tratamentul sa nu fie initiat daca pielea dvs. este prea inchisa la culoare sau bronzata.

11. Cand vor deveni vizibile rezultatele?
Ca in cazul oricarui astfel de aparat, bazat pe aceasta tehnologie, rezultatele nu se vad imediat, si, de fapt, ati putea crede ca nimic nu s-a intamplat. In majoritatea cazurilor, rezultate vizibile apar dupa 4 sedinte de tratament. La fiecare sedinta, ar trebui crescut nivelul de energie. Este important sa aveti rabdare, mai ales pentru ca, uneori, se pare ca firele de par cresc la loc, dupa o sesiune, dar, in general, dupa 2 saptamani, majoritatea acestor fire cad, pur si simplu. Astfel, este important sa intelegem ciclul de crestere a firelor de par, format din 3 faze, numai firele aflate in faza initiala de crestere fiind afectate de tratamentul cu acets aparat. Acesta este motivul principal pentru care este nevoie de mai multe sedinte de tratament pentru a obtine rezultatul dorit. Pentru mai multe informatii referitoare la ciclul de crestere a firelor de par, click aici.

12. Exista efecte secundare?
Atunci cand este utilizat in mod corect, clienti au declarat ca simt o usoara senzatie de caldura, cand este emis impulsul luminos. Efectele secundare si complicatiile sunt posibile, insa in cazul in care nu utilizati aparatul conform instructiunilor din manual. Va rugam sa le cititi cu atentie, inainte de sedintele de tratament. Conform studiilor clinice, un procent extrem de mic de utilizatori au declarat ca au experimentat o senzatie de caldura, inrosirea pielii in jurul radacinii firului de par si usoare mancarimi. Aceste efecte apar, in majoritatea cazurilor, in prima ora de dupa tratament, dupa care dispar. Pentru mai multe informatii referitoare la acest subiect si la modul de tratare a efectelor secundare, va rugam sa cititi maualul de instructiuni.

13. Pot folosi si barbatii acest dispozitiv?
Da, acest aparat poate fi utilizat si de barbati. Cu toate acestea, firele de par de pe corpul barbatilor, in special de pe piept, sunt mai dificil de inlaturat, fiind nevoie de mai multe sesiuni pentru a obtine rezultatul dorit. 

14. De ce continua firele de par sa creasca, desi am folosit aparatul cu o saptamana in urma?
Este normal ca firele de par sa apara ca si cum ar continua sa creasca, timp de pana la 2 saptamani dupa sesiunea de tratament. Acest proces este cunoscut sub numele de "ejection" (iesire) si, in acest interval de 2 saptamani, veti observa cum firele cad, pur si simplu sau pot fi usor inlaturate, la o simpla atingere. Nu se recomanda, totusi, pensarea sau extragerea acestor fire de par, este mai bine sa le lasati sa se desprinda de piele in mod natural. De asemenea, este posibil ca unele fire de par, ca urmare a faptului ca nu au fost acoperite in timpul sesiunii sau ca se aflau in diferite faze de crestere, sa nu fi fost afectate. Aceste fire de par vor fi eliminate pe parcursul sesiunilor urmatoare de tratament, recomandate pentru a obtine rezultatele scontate.

15. Am auzit ca unele fire de par cresc, din nou, mai subtiri dupa sesiunile de tratament.
Acest fenoment este bine cunoscut printre esteticienii si doctorii care utilizeaza astfel de aparate bazate pe tehnologie laser sau pe impulsuri luminoase pentru epilare. Este posibil ca unele fire de par sa creasca, in continuare, dar mai subtiri, dups sesiunile de tratament. De obicei, aceste fire reprezinta o "ramasita" a firelor de par originale, iar continuarea sesiunilor de tratament este recomandata pentru a le elimina definitiv.

16. De ce nu pot folosi aparatul daca am pielea bronzata?
Nu utilizati aparatul pe pielea bronzata sau dupa ce v-ati expus la soare! Pielea bronzata, in special dupa o baie de soare, contine cantitati mari de melamina. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de piele, inclusiv in cazul persoanelor care nu par sa se bronzeze repede. Prezenta iin cantitati mari a pigmentului de melamina va expune la riscuri sporite de aparitie a efectelor adverse atunci cand folositi aparatul, inclusiv la aparitia de arsuri, basici si modificari de pigment (hiper sau hipo-pigmentare).

17. Exista avertismente sau contraindicatii?
Silk`n SensEpil a fost proiectat in baza unor criterii stricte de siguranta, insa, in anumite conditii abilitatea dvs. de a utiliza aparatul poate fi limitata. Pentru a intelege aceste restrictii va recomandam sa cititi manualul de instructiuni, capitolul avertismente si contraindicatii sau dati click aici.

18. Este periculoasa utilizarea prelungita a aparatului?
Utilizarea tehnologiilor pe baza de laser sau impulsuri luminoase in medicina estetica este bine cunoscuta, de peste 15 ani, existand foarte multe studii in domeniu, intocmite de doctori sau de clinici renumite, cum ar fi Clinica Mayo. Aceste studii si institutii nu au raportat niciun efect advers sau vreun prejudiciu in momentul utilizarii pe termen lung a acestor tipuri de aparate.

19. Cat de des trebuie schimbat cartusul lampii?
Cartusul are o durata de viata limitata la 750 de impulsuri luminoase, care sunt suficiente pentru un tratament complet al tuturor zonele de pe corp sau pentru mai multe sedinte in zona picioarelor, subrat, etc. Se va aprinde un led ce va avertizeaza cand se apropie momentul de descarcare a cartusului, sau ca ati atins deja limita de 750 de impulsuri .

20. Pot utiliza aparatul pentru a elimina firele de par din barbie sau din alte zone de pe fata?
Aparatul poate fi utilizat in zona faciala, in josul obrajilor. Trebuie sa fiti extrem de atenti, insa, cand utilizati aparatul in aceasta zona, pentru a evita contactul cu ochii. Ca si in cazul celorlalte zone ale corpului, trebuie sa aveti grija sa nu va expuneti la soare, fara protectie, inaintea si dupa sedintele de tratament cu acest aparat. Printre mijloacele recomandate se numara obiectele de protectie sau cremele cu factor de protectie mai mare de 50, utilizate fara intrerupere timp de 3 saptamani inainte sau dupa sesiunile de tratament.

21. Cat timp trebuie sa astept pana voi putea folosi aparatul, dupa ce m-am expus la soare fara nicio protectie?
Conform manualului de instructiuni, ar trebui sa asteptati 4 saptamani iinainte de a utiliza aparatul, dupa expunerea neprotejata la soare. Cu toate acestea, daca aveti nelamuriri legate de acest aspect, va rugam sa contactati departamentul nostru de relatii cu clientii.

22. Ar trebui sa fac ceva anume inainte de a utiliza aparatul?
Inainte de a utiliza aparatul, este important sa evitati expunerea la soare a zonelor tratate, timp de cel putin 4 saptamani. V-ar putea ajuta o crema cu factor ridicat de protectie, UV, SPF 50+, ca si acoperirea zonelor tratate cu o imbracaminte adecvata. Zonele pe care intentionati sa le tratati trebuie curatate inainte cu apa calda si sapun, iar firele de par - rase pana la nivelul pielii.

23. Trebuie sa-mi protejez ochii in momentul in care folosesc aparatul?
Silk`n SensEpil a fost proiectat tinand cont inclusiv de acest aspect si nu este nevoie sa va protejati ochii. Mecanismul unic de protectie incorporat in aparat nu permite emiterea de impulsuri luminoase decat in momentul in care aplicatorul este plasat, cu fermitate, pe zona dorita. Unele impulsuri luminoase pot fi vizibile in zona tratata, insa acestea nu sunt periculoase si pot fi comparate cu flash-urile emise de blitz-ul aparatului foto.

24. Cum trebuie sa procedez atunci cand doresc sa trataz zona buzei superioare?
Pentru siguranta dvs., este important sa evitati emiterea de impulsuri luminoase pe buze, care au, in mod natural, o culoare mai inchisa decat pielea din jurul lor.Astfel, ele ar putea atrage o cantitate mai mare de energie emanata de impulsul luminos, ceea ce ar putea cauza efecte nedorite. Pentru a trata zona buzei superioare, va sugeram sa folositi banda alba chirurgicala pentru a acoperi buzele.

25. Ar trebui sa smulg firele de par care au ramas dupa o sesiune de tratament?
Nu, lasati-le sa cada singure. Acest lucru se va intampla in urmatoarele doua saptamani.

Mai multe

Intrebari frecvente despre epilarea definitiva Conține 3 produse.

Se afişează 1-3 din 3 articole
Se afişează 1-3 din 3 articole